FAMILJEKLUBBEN GÖR NY START I EKERÖ


Under nyinvigningskvällen onsdagen den 18:de maj kl.18:00 samlades 9 personer på Kajutan i Ekerö för en ”familjeklubbs” kväll.

”Det är en samlingspunkt som jag saknat, för just möjligheten att få prata om livets svårigheter både som beroende och anhörig har hjälpt mig och jag vet att andra har samma erfarenhet” säger en av kvällens deltagare. En annan deltagare, som också har deltagit i familjeklubbsmöten förr, instämmer i detta och tillgägger att dessa möten har varit till stor hjälp för att på ett klarare sätt kunna se och förstå men också att kunna bemöta missbrukets konsekvenser när man, som jag, på ett eller annat sätt drabbats av missbruk och dess konsekvenser.

Från Kurön var det 5 personer som deltog varav tre för första gången. Samtliga ”nya” berättade om kvällen i positiva ordalag. ”Det var en bra kväll, tänk att kunna prata om både skuld och skam och få lite ordning på dessa viktiga saker i livet, det här måste jag fortsätta med” uttryckte en av våra nya deltagare.

Berit som föredragande ST, menade att kvällen var lyckad, att det var härligt med nya ansikten i klubben och att samtalet hade flytit bra med både inlägg och kvalitet. Berit berättar vidare att nu lägger familjeklubben vikt vid att Ekeröklubben skall komma igång och bli en stabil ”Familjeklubb” i regionen. Mötena kommer att hållas på Kajutan onsdagar med start kl.18:00. Mötena kommer att hålla på under 1 1/2 timme inklusive fika.

Ett varm välkommen till familjeklubben i Ekerö hälsar Berit till alla.